Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cincang Ayam

Broodje gemaakt van kruidig kippengehakt

Cincang Ayam | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 250 gr. kipfilet
- 2 eidooiers
- dikke santen
- halve theelepel djinten
- halve theelepel laos
- olie

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 4 kemirienoten
- 4 theelepels sambal trassi
- zout naar smaak

Bereiding:

Blend de kipfilets tot je een zeer fijn kippengehakt hebt. Wrijf de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel tot een pasta. Verhit olie in een wok en fruit de bumbu tot het geurig begint te ruiken. Voeg het gehakt toe en bak dit gaar. Klop de eidooiers los en meng dit door het gehakt. Voeg vervolgens zoveel santen toe dat het een vast, nattig geheel wordt. Laat het mengsel afkoelen. Vorm een stevig broodje van het geheel en laat het in de koelkast opstijven. Serveer het in plakken op bijvoorbeeld toast.

Cincang Ayam