Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cincang Ternak Kari

Kruidig gehakt met santen en aardappel


Ingrediënten:

- 500 gr. mager rundergehakt
- 1 grote, gekookte aardappel
- 100 gr. santen, blok
- 1 daun salam
- 1 ui
- 4 rode lomboks
- 2 tenen knoflook
- 1 schijf djahe
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel kunyit
- 1 mespunt nagelgruis
- 1 mespunt djinten
- zout

Bereiding:

Snipper de ui, lomboks en knoflook fijn. Schil de djahe en snijd het klein. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook, lomboks, kunyit, nagelgruis, djinten, djahe en wat zout ca. 3 min. Voeg het gehakt hier aan toe en bak het in de kruiden rul. Roerbak dit ca. 5 min. Giet dan ca. 5 dl. water in de pan en voeg de santen en daun salam toe. Breng het geheel aan de kook. Doe het vuur laag en laat het gehaktmengsel ca. 10 min. zachtjes stoven. Roer er de geprakte aardappel door en laat het gerecht nog ca. 10 min. zachtjes stoven. Verwijder de salam voor het opdienen.

Cincang Ternak Kari