Agar-Agar Tiga Warna

Drie kleuren pudding met gemengd fruit


IngrediŽnten:

Bruine laag:

- 5 gr. agar-agar
- 3 dl. water
- 1 dl. gecondenseerde melk
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 1 eidooier

Witte laag:

- 25 gr. suiker
- 5 gr. agar-agar
- 3 dl. water
- 1 dl. gecondenseerde melk
- 1 eidooier

Rode laag:

- 5 gr. agar-agar
- 1 dl. gecondenseerde melk
- 50 cl. rozensiroop
- 50 cl. water
- 1 blik tropische vruchtencocktail
- 2 eiwitten
- ijsblokjes

Bereiding:

Bruine laag:

Meng het cacaopoeder met wat water tot een glad papje. Kluts de eidooier. Kook het restant water op, samen met de melk, suiker en agar. Zodra het kookt, voeg dan al roerend het chocoladepapje toe tot het mooi glad is en de eidooier. Kook het op een klein vuur helemaal gaar. Neem het van het vuur en giet het in de gewenste vorm.

Witte laag:

Dan snel de witte agar-agar klaarmaken. Kluts de eidooier. Kook het water, melk, suiker, agar-agar en de geklutste eidooier op. Maak het vuur klein en roer alles glad tot het gaar is. Neem het dan van het vuur en laat het even afkoelen. Giet het vervolgens op de bruine laag, die inmiddels al stijver geworden is.

Rode laag:

Vervolgens maak je de rode laag. Klop de eiwitten stijf. Kook het water samen met de melk en de agar-agar. Giet er dan de rozensiroop bij en kook het verder terwijl je goed blijft roeren. Als het kookt, neem je het voorzichtig van het vuur. Spatel er dan beetje bij beetje de eiwitten door. Roer nu alles goed door elkaar. Als het iets is afgekoeld, giet je het mengsel voorzichtig op de witte laag die ondertussen ook al stijver geworden is. Laat het geheel koud worden in de vorm. Dien het op een bord en vul het aan met de vruchtencocktail, ijsblokjes en wat rozensiroop.

Agar-Agar Tiga Warna