Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Dadar Gule

Omelet in kruidige kokossaus


Ingrediënten:

- 4 eieren
- 1 prei
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 kemirienoot
- 1 dunne schijf kencur
- 1 dunne schijf laos
- 10 gr. santen
- 2 dl. bouillon
- 1 kruidnagel
- halve theelepel kaneel
- versgemalen peper
- mespunt nootmuskaat
- mespunt gemalen foelie
- mespunt gemalen kunyit
- mespunt djinten
- mespunt sereh
- mespunt gemalen kardemom
- selderie
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd het witte gedeelte van de prei fijn alsmede de selderie. Snipper voor de saus de ui en knoflook heel fijn. Verhit de olie in de wok en fruit de knoflook lichtbruin, voeg de ui en de overige kruiden toe en laat de massa goudbruin fruiten. Doe de bouillon bij de gefruite uienmassa en breng deze aan de kook. Laat de saus 5 min. zachtjes sudderen. Los de santen op in de saus.

Breek de eieren in een schaal en klop ze los. Voeg de prei, de selderie, peper en zout naar smaak toe. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en giet de helft van de eimassa erin. Het vuur halfhoog en laat het ei stollen. Laat de omelet lichtbruin bakken. Bak op deze manier 2 omeletten. Rol ze op en laat ze nog even in de saus sudderen.

Dadar Gule