Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Dadar Isi Cina

Gevulde omelet met gehakt en een zoet sausje


Ingrediënten:

- 6 eieren
- selderie
- zout

Vulling:

- 250 gr. gehakt
- prei
- 1 teen knoflook
- 8 grote champignons
- kwart Chinese kool
- 2 theelepels sambal manis
- 2 eetlepels ketjap manis

Saus:

- 5 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel ketjap
- 1,5 eetlepel suiker
- 1 theelepel peper
- zout naar smaak
- 4 eetlepels water

Bereiding:

Snijd de selderie fijn. Kluts de eieren met wat zout los in een kom. Voeg de selderie toe en roer dit door. Bak de omelet aan beide kanten en leg deze op een voorverwarmd bord.

Vulling:

Pers de knoflook. Snijd de prei, Chinese kool en champignons klein. Bak het gehakt rul in een beetje olie, voeg knoflook, sambal manis, champignons en de prei toe. Roerbak dit ca. 5 min. Voeg dan de Chinese kool toe en schep het geheel goed door. Wacht tot de kool is geslonken en voeg dan de ketjap toe.

Saus:

Doe de ketchup, ketjap, suiker, zout en peper in een kommetje en roer dit goed door. Neem een klein pannetje en verwarm het sausje tot de suiker is gesmolten.

Dien het geheel als volgt op:

Leg de vulling op een helft van de omelet. Klap daarna de omelet dubbel. Serveer dit bijvoorbeeld met rijst of mihoen en giet het sausje over de omelet.

Dadar Isi Cina