Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Dadar Kari

Omelet in kruidige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 4 eieren
- 3 sjalotten
- 1 daun salam
- 2 tenen knoflook
- 2 daun djeruk purut
- 1 rode lombok
- 1 dl. bouillon
- 1 kemirienoot
- 10 gr. santen
- halve theelepel laos
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- mespunt kunyit
- mespunt sereh
- zout
- peper
- 3,5 eetlepel olie

Bereiding:

Pel voor de saus de sjalotten en knoflook en snipper ze. Was de lombok en snijd het in ringen. Maak de sjalotjes, knoflook, lombok en de kemirie fijn in de vijzel. Meng de laos, ketumbar, djinten, kunyit en de sereh erdoor. Verhit de olie in een wok en fruit de uienmassa lichtbruin. Voeg de salam, djeruk purut, peper en de bouillon toe. Laat de santen in de saus oplossen.

Breek de eieren in een schaal en klop ze los met peper en zout naar smaak. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en giet de helft van het eimengsel erin. Laat het ei op half hoog vuur stollen. Zorg er voor dat het gehele ei gaat stollen. Laat de omelet goudbruin bakken. Laat de omelet op een bord glijden en rol hem op. Bak op dezelfde manier nog een omelet. Laat de omeletten 10 min. in de saus nastoven.

Dadar Kari