Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Agar-Agar Coklat Dua

Chocolade pudding met warme vanillevla


Ingrediënten:

- 100 gr. chocolade
- 6 dl. melk
- 1 zakje agar-agar
- 1 eetlepel honing

Vla:

- 1 ltr. volle melk
- 3 eieren
- 2 kopjes suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 mespuntje zout

Bereiding:

Rasp de chocolade fijn. Roer de agar-agar door de melk en breng het zachtjes aan de kook. Voeg de chocolade toe en laat de pudding al roerend 2 min. koken. Naar smaak honing toevoegen en overgieten in een puddingvorm. Laat de chocoladepudding na afkoeling 2 uur opstijven in de koelkast. Keer de pudding daarna op een schaal.

Voor de vla kook je de melk met de vanillesuiker en zout. Klop de eidooiers met 2 kopjes suiker stijf. Als de melk kookt de pan van het vuur halen en voeg de stijfgeklopte eidooiers met de suiker toe. Blijf voortdurend kloppen met een garde om schiften te voorkomen. Proef de vla, als die niet zoet genoeg is, kun je er nog wat suiker aan toevoegen. Schep wat van de pudding op een bord en dan giet de warme vanillevla er over heen.

Agar-Agar Coklat Dua