Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kari Daging Tiga

Rundvlees met aardappelen in een gebonden kerriesaus


Ingrediënten:

- 400 gr. magere runderlappen
- 4 uien
- 4 tenen knoflook
- 1 eetlepel kerrie
- 4 eetlepels droge witte wijn
- 6 aardappelen
- 3 eetlepels maizena
- 1 eetlepel ketjap manis
- 8 eetlepels olie
- peper
- zout

Bereiding:

Snijd de uien in parten en pers de knoflook. Kook de aardappelen gaar. Snijd het vlees in repen van 4x2 cm. en 1 cm. dik. Verwarm de helft van de olie, bak daarin onder geregeld omscheppen de uien goudgeel. Doe het vlees bij de uien en laat het op een lager vuurtje dichtschroeien. Roer een papje van knoflook, kerrie, wijn en wat zout en giet dat in de pan met zoveel kokend water, dat het vlees juist onderstaat. Leg de deksel op de pan als het water kookt, draai het vuur laag en laat het vlees in 1 à 1,5 uur gaar sudderen.

Snijd de aardappelen in 1 cm. dikke plakken, snijd ze doormidden en bak ze in de rest van de olie mooi van kleur. Doe de gebakken aardappelen, ca. 10 min. voordat het gerecht wordt opgediend, bij het vlees in de pan. Roer van maizena, ketjap en 1,5 dl. water een papje. Schep het vlees, uien en aardappelen uit de pan in een schaal en bind de vloeistof in de pan met het maizenapapje tot sausdikte. Proef de saus, voeg daaraan naar smaak kerrie, peper, ketjap of zout aan toe en giet de saus over het vlees.

Kari Daging Tiga