Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Daging Kelapa

Gestoofd rundvlees met kokos


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 4 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- 100 gr. gula djawa
- 2,5 dl. water
- 3 daun salam
- 3 schijven laos
- geraspte kokos
- zout

Bereiding:

Snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Maak de sjalotjes, knoflook en ketumbar fijn in de vijzel. Rasp de gula djawa fijn. Snijd het vlees in dobbelstenen en kook dit ca. 30 min. in een pan met water. Laat het water zo verdampen dat je ca. 2 dl. bouillon overhoudt. Doe de daun salam, laos, kokos, gula djawa, zout naar smaak en de bumbu bij het vlees in de pan. Roer alles goed door en laat het vlees verder gaar stoven tot al het vocht is verdampt.

Daging Kelapa