Daging Madu dan Wijen

Gemarineerd rundvlees in ketjap en honing, bestrooid met sesam


IngrediŽnten:

- 500 gr. runderlappen
- 1 rode lombok
- 1 groene lombok
- 1 kop tauge
- 1 stengel selderij
- 1 teen knoflook
- 2 schijven djahe
- 3 eetlepels sesamzaad
- 4 eetlepels olie

Marinade:

- 4 theelepels honing
- 3 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel water
- 1 bosui
- 2 theelepels maizena

Saus:

- 1 eetlepel oestersaus
- 50 ml. kippenbouillon
- 1 theelepel suiker

Bereiding:

Pers de knoflook, snijd de djahe fijn en snijd de bosui in ringen. Maak de lomboks schoon, verwijder de zaadjes en snijd ze in dunne reepjes. Was de tauge en laat het goed uitlekken. Was de selderij en snijd deze in smalle plakjes. Snijd het vlees, met de draad mee, in dunne reepjes. Doe het vlees in een kom en voeg de ingredienten voor de marinade toe behalve de maizena. Meng het geheel goed en voeg dan de maizena toe. Laat het vlees ca. 15 min. marineren. Meng de ingredienten voor de saus en houd het apart.

Verhit de wok op een middelhoog vuur en voeg 2 eetlepels olie toe. Voeg het vlees toe en roerbak het kort tot het bruin begint te worden en bijna gaar. Haal het vlees uit de wok en giet de olie af. Maak de wok schoon, zet het op het vuur en voeg 2 eetlepels olie toe. Voeg de knoflook en djahe toe en roerbak dit tot het geurig ruikt, ca. 30 sec. Voeg de lomboks en selderij toe. Roerbak het geheel kort en schuif de groenten aan de kant in de wok.

Giet de saus in het midden van de wok en verwarm dit kort. Voeg dan het maizenapapje toe en roer dit geheel tot het wat dikker wordt. Voeg het gebakken vlees en tauge toe. Schep het geheel goed door. Bestrooi het geheel met de sesamzaadjes voor het opdienen. Eventueel de zaadjes kort roosteren in een droge koekenpan.

Daging Madu dan Wijen
Download het recept
Moment geduld!