Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Daging Mencampurkan Sayur

Rundergehakt met gemengde groenten en ei


Ingrediënten:

- 400 gr. rundergehakt
- halve spitskool
- halve winterwortel
- 100 gr. tauge
- blikje bambuscheuten
- prei
- 2 uien
- zout
- 2 theelepels witte peper
- 2 tenen knoflook
- 3 theelepels kencur
- 2 theelepels kerrie
- 2 theelepels djahe
- 3 eetlepels ketjap
- halve eetlepel sambal manis

Omelet:

- 4 eieren
- theelepel sambal
- halve theelepel knoflookpoeder
- zout
- peper

Bereiding:

Snijd de uien heel fijn, pers de knoflook, was en snijd de winterwortel in korte dunne strookjes. Snijd de spitskool en prei klein. Bak het gehakt rul en voeg 1 theelepel kencur, beetje zout, 1 theelepel kerrie, 1 theelepel witte peper, een halve eetlepel sambal en de knoflook toe en bak het geheel bruin. Voeg hierna de uien, spitskool, reepjes winterwortel, tauge, bambuscheuten en prei toe. Voeg hierbij de overgebleven kruiden en roerbak het geheel totdat de wortel zacht is geworden. Voeg als laatst de ketjap toe, zet het vuur op de laagste stand en leg de deksel op de pan.

Breek de eieren in een kom. Doe hier een beetje zout, theelepel sambal, beetje knoflookpoeder en peper naar smaak in en kluts het geheel los. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en giet er het losgeklopte ei in. Laat het stollen en doe de deksel erop. Draai de omelet om zodra het geheel is gestold. Bak deze kant ook mooi bruin van kleur. Haal het ei uit de pan, rol hem op en snijd het in dunne reepjes. Serveer het geheel met pandanrijst en garneer met de ei. Giet er een beetje ketjap overheen om het af te maken.

Daging Mencampurkan Sayur