Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Agar-Agar Coklat Tiga

Chocoladepudding van agar-agar met vanillesaus


Ingrediënten:

- 1 stang agar-agar
- 3 dl. water
- 2 volle eetlepels gecondenseerde melk
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 1 vanillestokje
- suiker naar smaak

Vanillesaus:

- 1 ltr. melk
- 4 eidooiers
- 1 eiwit
- 1 vanillestokje
- suiker naar smaak

Bereiding:

Spoel een puddingvorm af met koud water. Breng het water aan de kook en voeg de agar-agar, suiker, vanillestokje en cacaopoeder toe. Roer het door tot de suiker is opgelost. Zeef het water, voeg de melk toe en giet de agar-agar in de vorm. Laat het afkoelen en daarna opstijven in de koelkast.

Saus:

Klop de de eidooiers samen met het eiwit en de suiker. Voeg het vanillestokje en de melk toe. Laat nu alles al roerende zachtjes koken. Voorzichtig dat de saus niet aanbrandt. Serveer de saus over de pudding.

Agar-Agar Coklat Tiga