Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Daging Rawon Dua

Gesmoorde, kruidige runderlappen


Ingrediënten:

- 500 gr. magere runderlappen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel trassi
- 1 theelepel sereh
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepels gula djawa
- 2 eetlepels olie
- zout

Bereiding:

Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd het vlees in blokjes. Maak de ui, knoflook, kunyit, laos, ketumbar, trassi en de gula djawa fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de pasta onder voortdurend omscheppen ca. 3 min. Haal de pan van het vuur en houd de bumbu apart. Breng in een pan met 2,5 dl. water het vlees met wat zout en de sereh aan de kook. Zet het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat het vlees ca. 1 uur zachtjes stoven. Voeg de bumbu en de ketjap toe en laat het vlees nog ca. 30 min. zachtjes stoven tot het gaar is. Als het te droog wordt, eventueel wat heet water toe voegen.

Daging Rawon Dua