Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Daging Rawon Tiga

Gesmoorde, kruidige runderlappen met keluwak


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 1,5 ltr. water
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel sereh
- 1 theelepel djahe
- 3 daun djeruk purut
- zout

Bumbu:

- 3 keluwaks
- 5 uien
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel ketumbar
- 2 lomboks
- trassi
- 3 kemirienoten

Bereiding:

Het vlees in blokjes snijden en in het water koken. Maak de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel. Fruit de bumbu, laos, sereh, djahe en djeruk purut tot het geurig ruikt. Voeg het geheel bij het gekookte vlees met zout naar smaak. Sudder het geheel ca. 30 min. op een klein vuur.

Daging Rawon Tiga