Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Biskuit Nanas
Bubur Bayam
Daging Cincang Tahu Taoco
Kari Daging Dua
Klepon Dua
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Daging Rawon Tiga
Gesmoorde, kruidige runderlappen met keluwak
Ingrediënten:
- 500 gr. runderlappen
- 1,5 ltr. water
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel sereh
- 1 theelepel djahe
- 3 daun djeruk purut
- zout
Bumbu:
- 3 keluwaks
- 5 uien
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel ketumbar
- 2 lomboks
- trassi
- 3 kemirienoten
Bereiding:
Het vlees in blokjes snijden en in het water koken. Maak de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel. Fruit de bumbu, laos, sereh, djahe en djeruk purut tot het geurig ruikt. Voeg het geheel bij het gekookte vlees met zout naar smaak. Sudder het geheel ca. 30 min. op een klein vuur.
Daging Rawon Tiga