Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Daging Telor Nanas

Roergebakken ei met gehakt en ananas


Ingrediënten:

- 300 gr. rundergehakt
- 6 eieren
- 1 blik ananas
- 1 theelepel djahe
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel peper
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel sambal manis
- olie
- halve theelepel zout

Bereiding:

Pers de knoflook. Meng het gehakt met een halve eetlepel sambal manis, de djahe en de helft van de knoflook en bak het geheel rul. Als het gehakt mooi bruin is geworden haal je het uit de wok. Klop de eieren in een kom samen met de laos, de andere helft van de knoflook, de sambal manis en het zout. Zorg er voor dat de kruiden goed door het ei zijn geklopt. Giet de eimassa in een wok met een heel klein beetje olie en bak dit, terwijl je het ei blijft omscheppen, op hoog vuur. Het moet een soort roerei worden. Als het ei gaar is, voeg je het gehakt er bij. Schep het goed door en laat dit even doorbakken voor ca. 2 min. Voeg nu de andere helft van de sambal manis er bij. Snijd ondertussen de ananas in kleine stukjes, het sap en de ananas moeten van elkaar gescheiden worden. Voeg de stukjes bij het gehakt-eimengsel en laat dit op laag vuur even 5 min. doorbakken. Schep het geheel af en toe om, zo kan de ananas goed warm worden.

Daging Telor Nanas