Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Dendeng Balado

Zeer scherp, droog gebakken rundvlees


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 1 theelepel citroensap
- 100 gr. rode lomboks
- 10 sjalotten
- 1 tomaat
- zout
- olie

Bereiding:

Haal al het vet van het vlees, snijd het in dunne lapjes met de vezelrichting mee. Strooi zout en citroensap over het vlees en laat het in de, niet al te hete, oven drogen tot het zeer droog is. Snijd het rundvlees in vierkanten van 6 cm. en frituur het vlees tot het bruin en heel droog is. Haal het uit de pan en leg het apart. Maak in de vijzel de lomboks, sjalotten, zout en de tomaat fijn. Roerbak het in de wok met een beetje olie. Voeg het vlees toe en schep regelmatig om zodat het vlees de smaak opneemt.

Dendeng Balado