Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Dendeng Bumbu Basa

Gebakken runderlappen met heerlijke kruiden


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 10 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 1 theelepel trassi
- 1 eetlepel asem
- 3 daun salam
- 1 eetlepel gula djawa
- zout
- olie

Bereiding:

Snipper de uien en knoflook fijn. Snijd het vlees in dunne lapjes. Pof de kemirienoten en ketumbar in een droge koekenpan en maak dit samen met de djinten, trassi en asem fijn in de vijzel tot een pasta. Verhit wat olie in de wok en fruit hier de uien en knoflook in. Voeg dan het vlees, de daun salam, gula djawa, zout naar smaak en de pasta toe. Bak dit tot het vlees gaar en bruin is. Voeg heet water toe als het nodig is.

Dendeng Bumbu Basa