Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Dendeng Bumbu Basa
Gebakken runderlappen met heerlijke kruiden
Ingrediënten:
- 500 gr. runderlappen
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 10 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 1 theelepel trassi
- 1 eetlepel asem
- 3 daun salam
- 1 eetlepel gula djawa
- zout
- olie
Bereiding:
Snipper de uien en knoflook fijn. Snijd het vlees in dunne lapjes. Pof de kemirienoten en ketumbar in een droge koekenpan en maak dit samen met de djinten, trassi en asem fijn in de vijzel tot een pasta. Verhit wat olie in de wok en fruit hier de uien en knoflook in. Voeg dan het vlees, de daun salam, gula djawa, zout naar smaak en de pasta toe. Bak dit tot het vlees gaar en bruin is. Voeg heet water toe als het nodig is.
Dendeng Bumbu Basa