Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Dendeng Hati

Kruidig gebakken varkenslever


Ingrediënten:

- 500 gr. varkenslever
- 7 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 2 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel djinten
- halve theelepel trassi
- 3 schijven laos
- 1 serehstengel
- 5 eetlepels olie
- 2 daun salam
- 2 theelepels asem
- peper
- zout
- 1 dl. water

Bereiding:

Wrijf de sjalotten, knoflook, kemiries, ketumbar, djinten, trassi en de laos fijn tot een pasta. Kneus de sereh. Verhit de helft van de olie in een wok en fruit daarin de kruidenpasta en de sereh. Voeg dan de daun salam, asem, zout en peper naar smaak en het water toe. Laat dit even koken en voeg de lever toe. Laat dit verder sudderen totdat de lever gaar is. Snijd dan de lever in plakjes en bak de plakjes bruin in een wok in de andere helft van de olie.

Dendeng Hati