Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Dendeng Ragi

Droog gebakken rundvlees met kokos


Ingrediënten:

- 1 kg. magere runderlappen
- 500 gr. geraspte kokos
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 1 daun salam
- 5 eetlepels olie
- 1 schijf laos
- asem
- zout

Bereiding:

Pel en snipper de ui en knoflook. Maak dit fijn in de vijzel samen met de ketumbar, djinten en zout. Fruit deze pasta in twee eetlepels olie tot het aroma vrijkomt. Snijd het vlees in blokjes en bak het met de pasta mee. Leg de deksel op de pan en laat het zo ca. 5 tot 10 min. gaar worden op een niet al te groot vuur. Voeg de kokos en de rest van de ingredienten toe en roer goed door elkaar. Zet het vuur lager en blijf scheppen tot de kokos droger is geworden. Let erop dat de kokos niet verbrandt. Als het droog en goudgeel is, haal dan de pan van het vuur.

Dendeng Ragi