Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Ayam Smoor Laksa
Babi Bambu
Daging Lapis
Daging Rica-Rica
Nasi Ulam
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Duduh Ikan
Makreel gestoofd in een pittige, kruidige saus
Ingrediënten:
- 1 kg. makreel
- 6 eetlepels zonnebloemolie
- 15 gr. santen, blok
- 2 dl. water
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 1 theelepel gula djawa
- asem ter grootte van een walnoot
- zout
Bereiding:
Maak de vis schoon, snijd het in moten en smeer het in met een papje van asem, zout en 2 eetlepels water. Bak de vis in de olie. Wrijf ondertussen uien, knoflook, sambal, laos, kunyit, ketumbar, djinten en suiker tot een pasta. Haal de vis uit de olie, laat het uitlekken en bak intussen de pasta op in het restant olie. Voeg het water toe en de santen. Laat de gebakken vis in deze saus nog enkele min. nastoven.
Duduh Ikan