Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Duduh Ikan

Makreel gestoofd in een pittige, kruidige saus


Ingrediënten:

- 1 kg. makreel
- 6 eetlepels zonnebloemolie
- 15 gr. santen, blok
- 2 dl. water
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 1 theelepel gula djawa
- asem ter grootte van een walnoot
- zout

Bereiding:

Maak de vis schoon, snijd het in moten en smeer het in met een papje van asem, zout en 2 eetlepels water. Bak de vis in de olie. Wrijf ondertussen uien, knoflook, sambal, laos, kunyit, ketumbar, djinten en suiker tot een pasta. Haal de vis uit de olie, laat het uitlekken en bak intussen de pasta op in het restant olie. Voeg het water toe en de santen. Laat de gebakken vis in deze saus nog enkele min. nastoven.

Duduh Ikan