Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Empal Djawa

Pikante, droog gebakken rundvleesreepjes


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 4 sjalotten
- 3 lomboks
- 3 tenen knoflook
- 3 schijven djahe
- 4 theelepels ketumbar
- 1 theelepel gula djawa
- 3 eetlepels asemwater
- zout
- peper
- 4 eetlepels water
- 8 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd de sjalotjes, lomboks en knoflook fijn. Schil de djahe en snijd deze kleiner. Snijd het vlees in reepjes. Maak voor de bumbu de sjalotjes, knoflook, djahe, lomboks, ketumbar en gula djawa fijn in de vijzel. Meng de bumbu met asemwater, zout en peper naar smaak. Meng in een kom het vlees met de bumbu en laat dit minimaal 1 uur marineren. Verhit een wok, doe het vlees erin en schenk het water erbij. Smoor het vlees op een laag vuur totdat het vocht is verdampt. Schep het vlees uit de pan en sla het plat met de vleeshamer. Verhit de olie in de wok en bak hierin het vlees gaar en bruin krokant.

Empal Djawa