Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Empal Sapi Kelapa

Drooggebakken rundvlees met kokos


Ingrediënten:

- 500 gr. magere runderlappen
- 5 dl. water
- 5 dl. heet water
- 100 gr. geraspte kokos
- 6 schijven djahe
- halve theelepel uienpoeder
- halve theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 2 kemirienoten
- 1 theelepel asem
- 1 theelepel laospoeder
- 6 daun salam
- 2 theelepels suiker
- 1,5 theelepel zout

Bereiding:

Rasp de djahe. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan en rasp ze. Snijd het vlees in reepjes en kook ze in het water tot het uitgeschuimd is. Haal de stukjes vlees uit de pan. Week de kokos in het hete water en knijp tot de santen eruit komt, laat de kokos in de santen staan. Voeg het vlees en de kruiden aan de santen en de kokos toe en laat het op klein vuur sudderen tot het vocht helemaal verdampt en het vlees mals is. Voeg, als het vlees nog taai is, heet water toe en laat het verder koken tot het wel mals is.

Verhit olie en frituur het drooggedepte vlees en de kokos daarin tot de kokos mooi goudgeel is. Roer dit vaak om. Schep het vlees daarna uit de olie en laat het uitlekken op keukenpapier. Zeef de overgebleven kokos en olie en druk de kokos met een lepel aan om overtollige olie te verwijderen. Serveer de empal met de kokos er over gestrooid.

Empal Sapi Kelapa