Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Es Nanas Panggang

Gegrilde ananas met suikerglazuur, ijs en kokos


Ingrediënten:

- 1 ananas
- 95 gr. bruine basterdsuiker
- halve theelepel vanille-extract
- 1 eetlepel likeur naar smaak
- 60 gr. boter
- 2 eetlepels geraspte kokos
- vanille-ijs

Bereiding:

Rooster de kokos goudbruin. Schil de ananas, snijd de vrucht overlangs in vieren, verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in partjes van 1 cm dik. Verwarm de suiker, vanille-extract en 2 theelepels water tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur, doe de likeur er bij en laat nog 3 min. sudderen. Klop de boter erdoor en laat het door sudderen tot het geheel glad en dik is. Bestrijk de ananasstukken met de suikersiroop en gril ze tot ze gestreept zijn. Schenk het resterende glazuur er over, bestrooi ze met de kokos en serveer er ijs bij.

Es Nanas Panggang