Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Es Nanas Panggang
Gegrilde ananas met suikerglazuur, ijs en kokos
Ingrediënten:
- 1 ananas
- 95 gr. bruine basterdsuiker
- halve theelepel vanille-extract
- 1 eetlepel likeur naar smaak
- 60 gr. boter
- 2 eetlepels geraspte kokos
- vanille-ijs
Bereiding:
Rooster de kokos goudbruin. Schil de ananas, snijd de vrucht overlangs in vieren, verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in partjes van 1 cm dik. Verwarm de suiker, vanille-extract en 2 theelepels water tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur, doe de likeur er bij en laat nog 3 min. sudderen. Klop de boter erdoor en laat het door sudderen tot het geheel glad en dik is. Bestrijk de ananasstukken met de suikersiroop en gril ze tot ze gestreept zijn. Schenk het resterende glazuur er over, bestrooi ze met de kokos en serveer er ijs bij.
Es Nanas Panggang