Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Babi Cin Tiga
Babi Ketjap Pedis
Dasar Untuk Ayam
Pecel Telor Dua
Sambal Trassi
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Filodeeg
Deeg voor dunne velletjes om te frituren voor bijv. Pangsit
Ingrediënten:
- 150 gr. zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel zout
- 1 dl. water
- bloem
Bereiding:
Zeef het bakmeel met zout in een kom. Maak in het midden een kuiltje en giet daar het water in. Roer vanuit het midden water en bloem door elkaar, voeg druppelsgewijs zoveel water aan toe tot alle bloem is opgenomen en een stevig deeg kan worden gevormd. Maak van het deeg een bal, leg deze afgedekt 30 min. in de koelkast. Bestuif het aanrecht met wat bloem, rol daarop het deeg uit tot een zeer dunne lap en snijd hieruit vierkante vellen. Om de filovellen dicht te plakken, gebruik hiervoor een papje van bloem en water. Het plakt beter dan ei en je kunt gelijk scheurtjes herstellen.
Filodeeg