Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Frikadel Atjeh

Gehaktballetjes met kokos en een ketjapsaus

Frikadel Atjeh | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub


Ingrediënten:

- 500 gr. varkensgehakt
- 150 gr. geraspte kokos
- halve theelepel cayennepeper
- sap van een halve citroen
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 ei
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel kunyit
- zout

Voor de saus:

- 50 ml. water
- halve theelepel djinten
- 1 dl. ketjap manis
- 1 theelepel sambal oelek
- halve eetlepel asem
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel ketumbar

Bereiding:

Meng het gehakt met de kunyit, cayennepeper, ketumbar, djinten, sambal, knoflook, zout naar smaak, geraspte kokos, citroensap en het geklutste ei. Kneed dit alles goed door elkaar en draai er kleine gehaktballen van. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de balletjes in ca. 10 min. gaar. Maak een sausje van het water, ketjap, ketumbar, djinten, sambal en het knoflookpoeder en kook dit heel even op. Giet daarna de saus over de frikadel.

Frikadel Atjeh