Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Frikadel Atjeh Dua

Heerlijk gekruide gehaktballetjes


Ingrediënten:

- 500 gr. rundergehakt
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 2 theelepels sambal oelek
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel kunyit
- 1 serehstengel
- 3 eetlepels asemwater
- 4 eetlepels olie
- 5 eetlepels kokosmeel
- zout
- peper

Bereiding:

Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Wrijf de uien, knoflook, sambal, ketumbar en kunyit fijn in de vijzel. Kneus de sereh met de stamper van de vijzel. Meng het kruidenmengsel met de sereh en asemwater. Wrijf de wok met 1 eetlepel olie in en verhit de wok. Bak het kokosmeel hierin geel. Meng het gehakt, gebakken kokosmeel, peper en zout met elkaar tot een gelijkmatige massa. Bak het kruidenmengsel in de olie, haal het uit de wok en houd het warm. Draai kleine balletjes van het gehakt en bak die in de olie gaar. Dien ze op in een schaal en giet het kruidenmengsel hier overheen. Verwijder de serehstengel voor het opdienen.

Frikadel Atjeh Dua