Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Frikadel Cabe

Lomboks gevuld met gehakt


Ingrediënten:

- 15 grote rode lomboks
- 200 gr. gehakt
- 2 eieren
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 kleine prei
- 1 serehstengel
- 3 schijven djahe
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- peterselie
- olie
- limoensap
- peper
- zout

Bereiding:

Hak het wit van de serehstengel fijn, evenals djahe, het wit van de prei, knoflook, sjalotten en peterselie. Splits de eieren. Snij de lomboks in de lengte aan 1 kant open en verwijder het zaad. Meng het gehakt met alle kruiden, de 2 eidooiers, prei en peterselie. Zout, peper en limoensap naar smaak toevoegen. Vul de lomboks met dit mengsel en bestrijk ze met losgeklopt eiwit. Bak ze dan op een zacht vuurtje in olie of wat boter aan beide kanten bruin en gaar.

Frikadel Cabe