Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Frikadel Djawa
Gehaktballetjes op Javaanse wijze
Ingrediënten:
- 500 gr. rundergehakt
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 3 lomboks
- 1 ei
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels ketjap manis
- 2 theelepels gula djawa
- 1 eetlepel citroensap
- zout
- olie
Bereiding:
Snijd de ui, knoflook en de lomboks fijn. Breek het ei in een kom en klop het los. Voeg hier het gehakt en de overige ingredienten aan toe, behalve de olie en kneed het goed. Vorm kleine gehaktballetjes van het mengsel. Leg de ballen ca. een half uur in de koelkast. Verhit de olie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar. Laat ze uitlekken.
Frikadel Djawa