Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Frikadel Djawa

Gehaktballetjes op Javaanse wijze


Ingrediënten:

- 500 gr. rundergehakt
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 3 lomboks
- 1 ei
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels ketjap manis
- 2 theelepels gula djawa
- 1 eetlepel citroensap
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd de ui, knoflook en de lomboks fijn. Breek het ei in een kom en klop het los. Voeg hier het gehakt en de overige ingredienten aan toe, behalve de olie en kneed het goed. Vorm kleine gehaktballetjes van het mengsel. Leg de ballen ca. een half uur in de koelkast. Verhit de olie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar. Laat ze uitlekken.

Frikadel Djawa