Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Frikadel Djeruk Manis

Gevulde sinaasappels met gehakt


Ingrediënten:

- 650 gr. gehakt
- 6 sinaasappelen
- 1 grote ui
- 8 tenen knoflook
- 1 rode lombok
- 2 eetlepels geroosterde pinda's
- trassi
- 1 eetlepel ketjap
- 1,5 theelepel ketumbar
- 1 theelepel suiker
- zout
- peper
- olie

Bereiding:

Snijd de sinaasappels doormidden en lepel ze uit. Laat ca. 1 cm. vruchtvlees op de schil achter. Snijd een klein stukje van de onderkant af zodat ze stevig kunnen staan. Ui en knoflook schoon en fijn maken. Lombok ontpitten en fijnsnijden, pinda's fijn maken. Olie in de pan verhitten en de ui en knoflook fruiten. Dan de lombok en pinda's toevoegen en weer even bakken voor ca. 2 min. onder geregeld roeren. Gehakt toevoegen met de trassi, ketjap, ketumbar, zout, peper en suiker. Bak dit onder geregeld roeren tot het gehakt gaar is. Vul de halve sinaasappelen met dit mengsel en druk het stevig aan. Maak de bovenzijde mooi bol. Zet nu de vruchten in een grote braadpan of ovenschaal en bestrijk ze met wat olie. Bak ze in 15 min. in een voorverwarmde oven op 180 graden. Bestrijk ze nogmaals met wat olie.

Frikadel Djeruk Manis