Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Frikadel Ikan

Gekruide aardappelschotel met makreel


Ingrediënten:

- 800 gr. makreel
- 2 eetlepels azijn
- zout
- 4 gekookte aardappelen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- halve theelepel laos
- 1 ei
- sap van halve citroen
- peterselie
- 60 gr. boter
- ketjap manis
- paneermeel

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflook en snijd de peterselie klein. Was de vis goed, zowel binnen als buiten. Breng 4 dl. water aan de kook met de azijn en halve theelepel zout en leg de vis daarin. Zet het vuur zacht als het water kookt, doe de deksel op de pan en laat de vis gaar worden. Maak intussen de aardappelen met een vork fijn, roer er ui, knoflook, laos en een beetje zout door. Klop het ei los, roer het met het citroensap en peterselie door het aardappelmengsel. Zet de zeef op een kom en giet de inhoud van de vispan in het vergiet, haal de vis eruit en verwijder de graten. Verwijder zoveel mogelijk velletjes en maak de vis met een vork fijn.

Beboter de ovenschaal en smelt de rest van de boter. Verwarm de oven voor en zet het rooster in het midden van de oven. Roer de vis door het aardappelmengsel en voeg daaraan zoveel van het visnat toe, dat een smeuïg mengsel ontstaat. Proef of het goed smaakt en voeg anders nog wat zout of ketjap naar smaak toe. Schep het mengsel over in de ovenschaal, strooi er wat paneermeel over en verdeel de gesmolten boter erover. Zet de schaal in de oven, ca. 200 graden, tot het gerecht mooi van kleur is in ca. 20 min.

Frikadel Ikan