Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Frikadel Pan

Heerlijk gekruide, platte gehaktballen


Ingrediënten:

- 500 gr. varkensgehakt
- 1 ei
- 1 theelepel ketumbar
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- trassi naar smaak
- sambal oelek
- 2 eetlepels ketjap manis
- peper
- nootmuskaat
- zout
- bloem
- olie
- paneermeel

Bereiding:

Snipper de sjalot en knoflook fijn. Maal de ketumbar en de trassi in de vijzel. Doe het gehakt in een kom, breek daarin het ei. Vermeng het gehakt met het ei. Voeg sambal, paneermeel, sjalot en 1 theelepel ketjap toe en roer dit goed door het gehakt. Meng ook de overige kruiden door het gehakt en proef of nog peper, nootmuskaat of zout moet worden toegevoegd. Verdeel het gehakt in vier porties, rol deze door wat bloem en vorm van het gehakt platte ballen. Verwarm de olie en bak de frikadellen onder af en toe keren gaar en mooi van kleur. Voeg tenslotte wat kokend water en een eetlepel ketjap aan het bakvet toe en giet de jus over het vlees.

Frikadel Pan