Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Frikadel Pan Empat

Kruidige aardappel-gehaktschotel uit de oven


Ingrediënten:

- 300 gr. rundergehakt
- halve theelepel kruidnagelpoeder
- halve theelepel nootmuskaat
- 3 eetlepels ketjap manis
- peper
- 3 eetlepels aardappelpureepoeder
- melk
- 1 bouillontablet
- boter

Bereiding:

Meng het gehakt met kruidnagelpoeder, nootmuskaat, ketjap en peper. Maak aardappelpuree met de melk en het opgeloste bouillonblokje. Voeg beide mengsels bij elkaar en doe ze in een goed beboterde vuurvaste schaal. Doe bovenop ook nog wat klontjes boter. Het moet een lekker smeuig geheel worden. In de oven op ongeveer 180 graden tot het er lekker uitziet en bruin is bovenop. Je kunt natuurlijk, al naar gelang er meer mensen mee eten, de hoeveelheden vermeerderen.

Frikadel Pan Empat