Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Fu Yong Hai Dua

Groentenomelet met garnalen en tomatensaus

Fu Yong Hai Dua | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 125 gr. garnalen
- 6 eieren
- 200 gr. tauge
- 1 wortel
- 5 champignons
- 2 eetlepels extra fijne doperwten
- half blik bambu
- halve prei
- 4 takjes selderie
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- peper
- zout
- olie

tomatensaus:

- 1 sjalotje
- 1 teen knoflook
- 1 blik tomatenpuree
- 1 eetlepel ketjap manis
- suiker
- azijn
- zout
- sambal
- stukken ananas

Bereiding:

Snijd de prei, sjalotten, knoflook, selderie fijn, Snijd de wortel en bambu in repen, de champignons in plakken. Klop de eieren los en doe naar smaak peper en zout bij. Voeg de schoongemaakte en fijngesneden groenten bij de eieren en meng goed. Schep voorzichtig de garnalen er bij en laat het mengsel 10 min. staan. Doe een klein laagje olie in de pan en bak 2 à 3 omeletjes op klein vuur en keer, als het ei gestold is, ze voorzichtig om. Bak ze aan beide kanten goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg ze dakpansgewijs op een schaal.

Voor de saus de ui en knoflook licht fruiten. Voeg tomatenpuree toe en dezelfde hoeveelheid water. Voeg alle verdere ingredienten toe en laat het geheel koken. Serveer de saus er apart bij. I.p.v. kleine omeletjes kunnen er ook 1 of 2 grote omeletten worden gebakken. Dubbelgevouwen op de schaal leggen.

Fu Yong Hai Dua