Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Fu Yong Hai Kepiting

Omelet van krab en groenten met een zoete saus


Ingrediënten:

- 300 gr. krab
- 30 gr. peultjes
- 30 gr. wortels
- 20 gr. bambuscheuten
- 1 mespunt djahe
- 5 eieren
- 6 eetlepels tomatenketchup
- 3 eetlepels water
- 2 eetlepels suiker
- halve eetlepel ketjap
- peper
- zout

Bereiding:

Snijd de peultjes, worteltjes en bambuscheuten tot fijne strookjes. Wok de krab gaar in een beetje olie. Haal daarna de krab uit de olie en laat deze even uitlekken. Roerbak daarna de groenten samen met wat zout en de djahe in wat olie gaar. Klop de eieren los en meng de groenten en de krab er doorheen samen met wat zout en peper. Bak een omelet van het geheel. Leg deze op een verwarmde schaal.

Doe de ketchup met de suiker in een klein pannetje samen met het water en verhit deze op laag vuur. Roer het goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de saus goed doorwarmen tot de suiker is gesmolten. Voeg de ketjap toe en roer het geheel zachtjes door. Mocht de saus iets te dun zijn, voeg dan nogmaals een eetlepel tomatenketchup er bij tot het geheel dikker is geworden. Giet de saus over de omelet.

Fu Yong Hai Kepiting