Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Fu Yong Hai Shanghai

Omelet met krab, mihoen en bamboe


Ingrediënten:

- 200 gr. krab uit blik
- handvol mihoen
- 3 eieren
- 150 gr. bambuscheuten
- rijstwijn
- olie
- 50 ml. bouillon
- halve theelepel zout
- paar druppels sesamolie
- peper
- ve-tsin

Bereiding:

Week de mihoen kort in heet water en laat het uitlekken. Kluts de eieren los, snijd de bambuscheuten in reepjes. Verwijder het kraakbeen van de krab en verdeel het in stukjes. Laat dit uitlekken en besprenkel ze met 1 eetlepel rijstwijn. Meng de bouillon met het zout, de sesamolie, peper en ve-tsin. In de wok olie heet maken en hierin de mihoen 3 min. knapperig bakken. Meng de eieren met de krab, bambuscheuten en de bouillon. In de wok 2 eetlepels olie gieten en de wok zeer heet maken. Giet het eimengsel in de wok en laat het vuur hoog staan. Als het middelste deel half is gestold, de omelet keren en de andere kant bakken. Doe dit 3 tot 4 maal. Leg de gebakken mihoen op een schaal en doe de omelet erboven op. Warm opdienen met rijst. Eventueel garneren met fijngehakte selderie.

Fu Yong Hai Shanghai