Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gado-Gado

Gemengde groenten met pindasaus


Ingrediënten:

- kwart witte kool
- 200 gr. bloemkool
- 200 gr. sperziebonen
- 100 gr. tauge
- 2 eieren
- 1 teen knoflook
- trassi
- 2 theelepels sambal oelek
- 3 eetlepels pindakaas
- bawang goreng

Bereiding:

Snijd de witte kool in repen. Snijd de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Maak de roosjes bloemkool eventueel kleiner. Was alle groenten en laat het uitlekken. Kook de witte kool, bloemkool en sperziebonen halfgaar met zout naar smaak. Blancheer de tauge. Laat de groenten goed uitlekken en schep het in een schaal. Kook ondertussen de eieren hard.

Verhit een beetje olie in een pan en fruit hierin de knoflook, trassi en sambal. Voeg de pindakaas toe en roer het tot een papje. Giet er al roerend beetje bij beetje water bij tot het de juiste dikte heeft. Proef de saus en voeg naar smaak zout of sambal toe. Zodra de saus klaar is, dit over de groenten gieten en garneren met plakjes ei en gefruite uitjes. Ook lekker om stukjes droog gebakken (halve) tempeh hier in te verwerken.

Gado-Gado