Garing Bebek

Eend met peultjes en worteltjes in saus


IngrediŽnten:

- 1 eend
- 3 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 1 bosje lente-uitjes
- 100 gr. peultjes
- 1 winterwortel
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel azijn
- 1 eetlepel suiker
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels rijstwijn
- 1 eetlepel aardappelzetmeel
- olie
- zout

Bereiding:

Spoel de eend onder de koude kraan af en laat hem goed uitlekken. Doe de eend in een ruime pan en voeg hier zoveel water aan toe dat de eend onderstaat. Breng het water aan de kook en laat de eend afgedekt 2 uur sudderen totdat het vlees van het bot loskomt. Doe het water weg. Verwijder het vel en botjes en snijd het vlees in kleine stukjes.

Snipper de knoflook, lomboks en lente-uitjes zeer fijn. Was de peultjes en de wortel en snijd de wortel in zeer dunne reepjes. Verhit de olie in een wok en bak de eend ca. 1 min. Haal het vlees uit de wok, laat het uitlekken en bak dan het vlees weer tot deze goudbruin en krokant is. Haal het vlees weer uit de wok, laat het goed uitlekken op keukenpapier en houd het apart. Giet de olie af.

Verhit nu olie in de wok. Voeg knoflook, peultjes, wortels, lombok toe en roerbak dit ca. 1 min. Voeg de eend, sambal, azijn, zout naar smaak, suiker, ketjap en rijstwijn toe en roerbak het geheel ca. 4 min. Meng het aardappelzetmeel met 3 eetlepels water, voeg dit aan de wok toe en roerbak het tot de saus is ingedikt. Heet serveren.

Garing Bebek