Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gudeg Kering

Gestoofde nangka


Ingrediënten:

- 1 nangka
- 7,5 dl. water
- 150 gr. gula djawa
- 6 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 3 schijven laos
- 3 theelepels ketumbar
- 5 kemirienoten
- 1 theelepel djinten
- 2 theelepels asem
- 6 daun salam
- zout

Bereiding:

Snijd de nangka in stukken en kook dit met het water in ca. 40 min. halfgaar. Laat de nangka uitlekken, maar bewaar het kookvocht. Snipper de sjalotjes en knoflook. Schil de laos en snijd het klein. Rooster de ketumbar met de kemirie en de djinten in een droge koekenpan. Maak dit samen met de sjalotjes, knoflook en gula djawa fijn in de vijzel tot een pasta. Verhit het kookvocht en meng de asem erdoor. Voeg dan de fijngemalen bumbu, daun salam, zout naar smaak en de nangka toe en stoof het geheel tot het vocht is verdampt.

Gudeg Kering