Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gulai Kambing Tiga

Gesudderd geitenvlees in kokosmelk


Ingrediënten:

- 500 gr. geitenvlees
- halve theelepel laos
- 1 theelepel sereh
- 1 theelepel kaneel
- 3 daun salam
- 3 daun djeruk purut
- 3 kruidnagels
- 100 gr. kokosmeel
- 250 ml. heet water
- santen
- olie

Voor de bumbu:

- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 lomboks
- 5 kemirienoten
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel kardemom
- halve theelepel djinten
- 2 eetlepels ketumbar
- peper
- zout
- suiker

Bereiding:

Snipper de uien en knoflook, snijd de lomboks in ringen, rooster de kemirienoten in een droge koekenpan en kneus ze daarna. Snijd het vlees in blokjes. In 100 ml. water van 50 gr. kokosmeel dikke santen maken en in 150 ml. water met 50 gr. kokosmeel dunne santen.

Verhit de olie en de ui, knoflook en lombok fruiten tot de uien glazig zijn en dan de overige ingredienten voor de bumbu toevoegen. Als het lekker geurt het vlees toevoegen en dan de dunne kokosmelk. Even laten koken tot het vlees goed gaar is. Als de kokosmelk droog is en het vlees nog niet gaar, wat water toevoegen. Als het vlees zacht genoeg is, de dikke kokosmelk toevoegen en het vuur laag houden, nog even laten doorkoken tot de kokosmelk wat olieachtig wordt.

Gulai Kambing Tiga