Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gulai Kepala Ikan

Vissenkoppen in een pittige kokossaus


Ingrediënten:

- 2 grote vissenkoppen
- 1 kokosnoot
- 1 ltr. heet water
- zout naar smaak
- 1 serehstengel
- 1 schijfje laos
- 1 daun kunyit
- 1 daun djeruk purut
- 2 stukjes asem

Bumbu:

- 9 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 5 rode lomboks
- 1 schijfje djahe
- 1 cm. kunyit

Bereiding:

Rasp de kokosnoot, kneus de serehstengel, snijd de laos, de knoflook en de lomboks fijn. Snipper de sjalotten en de djahe. Was de vissenkoppen grondig. Laat de kokosrasp voor ca. een half uur in 1 ltr. heet water liggen, knijp dit grondig uit en zeef de melk. Gebruik de verkregen santen. Maak de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel.

Verhit olie en bak hier de bumbu, sereh, laos, kunyit en djeruk purut in tot het gaat geuren. Voeg de santen toe en roer tot het geheel gaat koken. Voeg de asem en de vissenkoppen toe. Laat dit op een laag vuur pruttelen tot de vis gaar is en de olie uit de santen boven komt drijven. Voeg een beetje zout toe, roer dit door en haal de gulai van het vuur. Verwijder de asempitten voor opdienen. Serveer met witte rijst.

Gulai Kepala Ikan