Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gulai Telor Bebek

Gepocheerde eendeneieren in kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 5 eendeneieren
- 3 sjalotten
- 3 dl. dikke santen
- 3 groene lomboks
- 5 cm. kunyit
- zout

Bereiding:

Pel de sjalotjes en snijd ze in dunne plakjes. Was de lomboks en snijd ze in dunne reepjes. Rooster het stukje kunyit, dan schillen en raspen. Druk het vocht uit de kunyit en zeef dit. Meng het kunyitsap met de dikke santen in een pan en breng het aan de kook. Doe dan de sjalotjes en de lomboks erbij, voeg zout naar smaak toe en laat alles nog ca. 5 min. zachtjes koken. Draai het vuur dan laag, breek de eieren een voor een voorzichtig in de pan en pocheer ze ca. 10 min. Schep de gepocheerde eieren uit de pan en leg ze op een schaal. Zet het vuur hoog, laat de saus inkoken tot het dikker is en giet het over de gepocheerde eieren.

Gulai Telor Bebek