Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gulai Telor

Eieren in pittige saus gegarneerd met gefruite uitjes


Ingrediënten:

- 5 dl. santen
- 8 eieren
- 1 eetlepel asemwater
- bawang goreng
- zout

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 4 rawits
- 3 schijfjes djahe
- 1 cm. kunyit
- 2 schijfjes laos
- 1 daun kunyit

Bereiding:

Kook de eieren hard en pel ze. Pel de sjalotjes en knoflook en snipper ze fijn. Schil de djahe, kunyit en laos en snijd die ook fijn. Snipper de daun kunyit en de rawits. Fruit de ingredienten voor de bumbu in een beetje olie tot het lekker ruikt. Voeg de santen toe en breng het aan de kook. De eieren toevoegen en roer het geheel een beetje door. Laat alles zachtjes sudderen tot de saus indikt. Voeg asemwater en zout toe en laat alles nog 1 min. sudderen. Garneer met bawang goreng.

Gulai Telor