Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Hati Ayam

Gebakken kippenlevertjes in ketjap


Ingrediënten:

- 1 kg. kippenlevers
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode paprika
- 2 theelepels sambal
- 3 eetlepels ketjap
- scheut azijn
- 1,5 eetlepel suiker
- halve eetlepel zout
- olie

Bereiding:

Olie in de pan en goed heet laten worden. Op een groot vuur de levertjes aanbakken (zorg ervoor dat deze los van elkaar zijn en in de olie drijven). Vervolgens de deksel op de pan doen en op een klein vuur de levertjes krokant bakken. Snijd de paprika in dunne reepjes, de ui in dunne ringen en pers de knoflook. Als de levertjes gaar en krokant zijn haal ze dan uit de pan en houd ze apart. Vervolgens de ui en knoflook fruiten in de olie, voeg dan de sambal toe. Roer dit dooreen en voeg dan de paprika, zout, suiker en azijn toe. Goed door roeren en dan de levertjes er doorheen mengen. Als laatste de ketjap erdoor roeren.

Hati Ayam