Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Acar

Kabeljauw in een zurig tomatensausje


Ingrediënten:

- 500 gr. kabeljauwfilet
- 1 dl. olie
- zout

Saus:

- 2 uien
- 1 vleestomaat
- 2 tenen knoflook
- mespunt kunyit
- 1 rode lombok
- 1 daun salam
- mespunt laos
- 2 eetlepels azijn
- 1,5 theelepel djahe
- halve eetlepel witte basterdsuiker

Bereiding:

Was de kabeljauwfilet, dep het droog en bestrooi het met een beetje zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet in ca. 15 min. aan beide kanten bruin. Haal de vis uit de pan. Snijd de uien en de knoflook heel fijn. Was de lombok en snijd het in ringen. Plet de laos en djahe licht in de vijzel. Dompel de tomaat in kokend water, ontvel hem en snijd het in blokjes.

Verhit 2 eetlepels olie waarin de vis is gebakken in een wok en fruit de knoflook lichtbruin. Laat de ui, de lombok en de kruiden mee fruiten. Voeg de tomatenblokjes, salam, azijn en de basterdsuiker toe en laat de saus aan de kook komen. Laat de vis zachtjes in de saus stoven voor 5 à 10 min. Zorg ervoor dat de vis niet papperig wordt.

Ikan Acar