Ikan Bakar Santen
Gemarineerde tonijn van de barbecue in kruidige saus
Ingrediënten:
- tonijn
- sap van 1 limoen
- 1 serehstengel
- 2 dl. dunne santen
- 1 dl. dikke santen
- 5 kruidnagels
- halve theelepel nootmuskaat
- zout
Bumbu:
- 6 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 5 rode lomboks
- 4 cm. kunyit
Bereiding:
Kneus de serehstengel. Wrijf de vis in met zout en limoensap en laat dit 30 min. rusten. Wrijf de ingredienten voor de bumbu in een vijzel fijn. Rooster vervolgens de vis boven een barbecue bruin en bijna gaar. Verhit in een wok de dunne santen en meng dit met de gemaakte bumbu. Als het mengsel kookt voeg dan de overige ingredienten en de vis toe en laat het nog 15 min. sudderen totdat de saus is ingedikt.
download ( PDF )