Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Bandeng

Smaakvolle rode ponen uit de oven


Ingrediënten:

- 4 rode ponen
- 2 rode lomboks
- 1 schijfje djahe
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- zout

Bereiding:

Maak de ponen schoon. Pers de knoflook. Was de lomboks en hak ze heel fijn, snijd ook de djahe fijn. Dep de ponen droog en maak met een scherp mes enkele ondiepe insnijdingen aan de rugzijde. Bestrooi de vissen met wat zout. Schenk de olie in een ovenschaal en leg er de vissen in. Meng in een kom de lomboks, knoflook, djahe, ketjap en het citroensap. Verdeel het mengsel over de vissen. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200 graden en stoof het gerecht in ca. 30 min. gaar.

Ikan Bandeng