Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Bandeng Tomat

Gebakken makreel in een zurig sausje met tomaat


Ingrediënten:

- 2 kleine makrelen
- 2 uien
- 2 tomaten
- 1,5 eetlepel sambal oelek
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel asem
- 1 eetlepel azijn
- sap van een halve citroen
- zout
- olie

Bereiding:

Was de vissen en snijd ze in moten. Snijd de uien in schijfjes. Was de tomaten en snijd deze ook in schijfjes. Meng azijn, citroensap, asem en zout door elkaar. Haal de vis hierdoor en bak ze in olie bruin. Haal de vis dan uit de olie en doe wat olie weg. Doe de uien en tomaat in deze olie. Voeg er gelijk de sambal oelek en wat suiker bij. Meng dit goed door elkaar. Doe vervolgens de vis er weer bij en laat het nog even samen op een niet te hoog vuur bakken. Schep dan de vis, de tomaten en de uien eruit en dien het warm op.

Ikan Bandeng Tomat