Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Biskuit Dua

Viskoekjes


Ingrediënten:

- 350 gr. witvisfilet
- 1 ui
- 1 ei
- 2 daun djeruk purut
- 1 groene lombok
- 2 schijfjes djahe
- 1 eetlepel gehakte korianderblad
- 2 eetlepels vissaus
- 1 teen knoflook
- 8 sperziebonen
- 1 serehstengel
- olie

Bereiding:

Middelste nerf van de djeruk purut verwijderen en de rest in zeer dunne reepjes snijden. Pel de ui en de knoflook en snijd de sperziebonen heel fijn. Schil de djahe. Verwijder het harde bovenste gedeelte van de serehstengel. De ui, djahe, koriander, knoflook, sereh en lombok fijnhakken. Vis in blokjes snijden en samen met de fijngehakte ingredienten tot een vrij gladde pasta vermalen. Daarna 5 eetlepels water, ei en de vissaus toevoegen en alles tot een gladde pasta draaien. Doe het vismengsel in een kom en roer de sperziebonen en djeruk purut er door.

Verhit de olie. Met een eetlepel porties van het mengsel in de olie laten glijden en bak ze aan beide kanten bruin. Laat de koekjes op keukenpapier uitlekken. Serveer ze warm.

Ikan Biskuit Dua