Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Gudeg Ceker
Ikan Nanas
Kolak Labu
Daging Panggang
Bami Goreng Hati Ayam
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Ikan Brengkes
Gevulde bananenbladeren met vis, kruiden en kokosmelk
Ingrediënten:
- 500 gr. kabeljauw
- 50 gr. santen, blok
- 10 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 1 theelepel trassi
- 1 eetlepel gula djawa
- zout
- bananenbladeren
Bereiding:
Kook de vis in weinig water bijna gaar. Smelt de santen in 1,5 dl. water. Snijd de uien, knoflook en lomboks fijn en maak dit met de trassi, gula djawa en zout naar smaak fijn in de vijzel. Vul de bananenbladeren met een laagje vis, daar bovenop een laagje kruiden en hier bovenop een laagje santen. Vouw de pakketjes dicht en rooster ze op de barbecue ca. 10 min.
Ikan Brengkes