De nieuwste recepten
Basisrecepten
Loempia Saus Pedis
Voorgerechten
Soto Sokuraja
Sop Bihun Dua
Soto Daging Madura
Basisgerechten
Mie Kopyok Semarang
Bijgerechten
Tahu Isi Oncom
Asem Manis Tempeh Dua
Tongseng Ayam Tiga
Pindang Telor Masak Kecap
Tv snacks
Lemper Ayam
Ontvang recepten in je e-mail!
Ikan Brengkes
Gevulde bananenbladeren met vis, kruiden en kokosmelk
Ingrediënten:
- 500 gr. kabeljauw
- 50 gr. santen, blok
- 10 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 1 theelepel trassi
- 1 eetlepel gula djawa
- zout
- bananenbladeren
Bereiding:
Kook de vis in weinig water bijna gaar. Smelt de santen in 1,5 dl. water. Snijd de uien, knoflook en lomboks fijn en maak dit met de trassi, gula djawa en zout naar smaak fijn in de vijzel. Vul de bananenbladeren met een laagje vis, daar bovenop een laagje kruiden en hier bovenop een laagje santen. Vouw de pakketjes dicht en rooster ze op de barbecue ca. 10 min.
download