Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Bumbu Bali

Krokant gebakken, pittige makreel


Ingrediënten:

- 500 gr. gebakken makreel
- 1 schijfje djahe
- 1 theelepel laos
- 1 teen knoflook
- 3 uien
- 2 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- trassi
- 3 eetlepels suiker
- 1 eetlepel sambal oelek
- water
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

De djahe, knoflook en uien heel fijn maken in de vijzel en fruit dit in de hete olie. Voeg de djeruk purut, salam, laos, trassi, suiker en sambal toe. Bak onder af en toe scheppen tot het mengsel gaar en geurig is, eventueel wat water toevoegen als het te droog wordt. Proef of het heet en zoet genoeg is naar smaak. Leg de moten makreel op een voorverwarmde schaal en schep de kruiden over de vis.

Ikan Bumbu Bali